Пошук

ПРАВИЛА ПОШУКУ НА САЙТІ

  1. Переведіть компьютер на англійську мову.
  2. При пошуку підшипника введіть у віконце пошуку номер підшипника в нашому або імпортному позначенні.
  3. Весь набір символів здійснюється без пробілів.                     
  4. При пошуку клинового пасу введіть у віконце пошуку на англійській мові літеру профілю ременя (Z, A, B, C, D), поставте дефіс (-) і введіть довжину пасу в міліметрах.
  5. Приклад при пошуку сальника: 17х32х7, де «х» - англійська маленька літера «х» (ікс),  17 - діаметр посадочного місця сальника на валу, 32 - зовнішній діаметр сальника, 7 - висота сальника.
  6. При пошуку стопорних кілець наберіть літеру Z (якщо кільце одягається на вал) та наберіть діаметр вала в міліметрах або W (якщо кільце вставляється у втулку) та наберіть діаметр втулки в міліметрах.

за розмірами

Внутрішній діаметр, мм:
Від до
Зовнішній діаметр, мм:
Від до
Висота(ширина), мм:
Від до
Ціни актуальні на 01.05.2024

Клас точності підшипників

Коли споживач стикається з питанням вибору підшипника на заміну того, що вийшов з ладу, він повинен знати його основні характеристики. Такими є тип підшипника, його позначення і розмір. У ряді випадків потрібне уточнення деяких додаткових характеристик: наявність захисної кришки, матеріал сепаратора, клас точності. Сьогодні зупинимося докладніше на останньому.

Що таке клас точності підшипника?

Це характеристика вказує на точність виготовлення деталей підшипника, тобто мінімальний допуск, що встановлюється на тіла і дорожкі кочення, співвісність вісей, посадковий (внутрішній) діаметр.

Навіщо потрібен клас точності?

Даний параметр впливає, в першу чергу, на точність, швидкість обертання, плавність ходу і термін служби. У авто- і машинобудуванні загального призначення застосовуються підшипники нульового (нормального) класу точності. Високий клас точності потрібен лише в тому випадку, коли підшипник ставиться в вузол, що вимагає високої точності роботи - наприклад, в шпинделях верстатів і високошвидкісних вузлах.

Якими бувають класи точності?

В системі ГОСТ існують шість класів (наведені в порядку зростання):

0 - нульовий або нормальний, найчастіше не вказується в маркуванні;

6 - підвищений;

5 - високий;

4 - прецизійний;

Т - особливо прецизійний;

2 - надпрецизійний.

Дана система діє на території більшості країн колишнього СРСР.

Імпортні підшипники в основному маркуються в системі ISO (Європа) або ABEC (США), причому класів точності виділяють п'ять.

Нижче представлена таблиця відповідності класів точності в різних системах:


ГОСТ ISO ABEC Точність виготовлення
Нормальний

P0

ABEC1

нормальна
Клас 6

P6

ABEC3

підвищена
Клас 5

P5

ABEC5

висока
Клас 4

P4

ABEC7

прецизійная
Клас 2

P2

ABEC9

надпрецизійна


Підшипники високих класів точності застосовуються у високоточних вузлах: в шпинделях комп'ютерних жорстких дисків і магнітофонних головках, друкувальних пресах і обладнанні, вживаному в металургії. Надпрецизіоні підшипники використовуються там, де необхідно забезпечити найвищі швидкості обертання: в стоматологічних інструментах (зубних дрилях), турбінах авіатехніки, центрифугах і турбокомпрессорах. Найчастіше такі підшипники виробляють штучно, під замовлення, і їх неможливо придбати у вільному доступі.

Підшипники високого класу точності ні в якому разі не можна заміняти підшипниками без класу або з більш низьким класом точності. Це негативно позначиться на роботі механізму в цілому. Заміна ж підшипників нульового класу на високоточні недоцільна і не дасть ніяких відчутних поліпшень в роботі вузла.

Також слід згадати про підшипники для роликів та скейтів: найчастіше продавці, бажаючи заробити, наполягають на тому, що потрібен підшипник класу ABEC-5, ABEC-7, а то й ABEC-9. Проте в даному випадку має сенс придбати звичайні підшипники виробника преміум-класу - NSK, Koyo, SNR або SKF. Високий клас точності підшипника 608zz потрібен в тому випадку, якщо він розганяється до швидкості 700 км / год. Ролери і скейтери, як правило, розганяються максимум до 150-200 км / год.

 


Всі статті

Останні статті

Підшипник ex206g2 - кульковий підшипник, який служить опорою для валів, його корпус складається з двох кілець, які з'єднані сепаратором.

Підшипник es207g2 це підшипник, що закріпляється, кульковий підшипник, складається з двох частин - обойм, зовнішньої і внутрішньої, які з'єднуються сепаратором, він є корпусним.

Підшипник es208g2 - це кульковий підшипник, який закріплюється на валу, дві частини - обойми, внутрішня і зовнішня, що з'єднуються сепаратором, складають його корпус.

Закріплювальні кулькопідшипники GE..-KRR-B в широкому асортименті з аналогами за доступними цінами.